Receptbeskrivning
Honungsstekt lax på spett med gurksallad
Ingredienser
för
600 g laxfilé utan skinn och ben
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk rapsolja
3 msk honung, flytande
3 msk citron, pressad
1 st gurka
1 st chili, röd t ex spansk peppar
1 dl korianderblad
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
ris
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk rapsolja
3 msk honung, flytande
3 msk citron, pressad
1 st gurka
1 st chili, röd t ex spansk peppar
1 dl korianderblad
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
ris
Beskrivning
1. Skär laxen i långa stavar, ca 3 x 10 cm. Salta och peppra.
2. Halstra laxstavarna runtom i oljan ca 3 min. Ringla över honung och häll över citronsaft. Sjud ca 1 minut. Ta pannan från värmen och trä upp laxstavarna på spett.
3. Skiva gurkan. Kärna ur och strimla chilin. Blanda gurka, chili och korianderblad. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över gurksalladen.
4. Servera spetten med sallad, ris och sky.
2. Halstra laxstavarna runtom i oljan ca 3 min. Ringla över honung och häll över citronsaft. Sjud ca 1 minut. Ta pannan från värmen och trä upp laxstavarna på spett.
3. Skiva gurkan. Kärna ur och strimla chilin. Blanda gurka, chili och korianderblad. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över gurksalladen.
4. Servera spetten med sallad, ris och sky.
Visningar: 582
Inlagt 2012-08-31 19:32:41