Receptbeskrivning
Viltskav med messmör och champinjoner
Ingredienser
för
2 skav (ren, vilt eller älg) 480 g
olja och smör till stekning
1 st gul lök, finhackad
2 msk messmör
1 dl crème fraîche
2 dl vatten
soja
salt och peppar
200 g champinjoner
hackad persilja
olja och smör till stekning
1 st gul lök, finhackad
2 msk messmör
1 dl crème fraîche
2 dl vatten
soja
salt och peppar
200 g champinjoner
hackad persilja
Beskrivning
1. Skär skaven i strimlor när den fortfarande är fryst. Bryn i varm stekpanna med olja och smör. Lägg i löken och bryn ytterligare någon minut.
2. Häll på messmör, creme fraiche och vatten. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Bryn champinjonerna med smör i varm panna och häll över skaven. Strö över persilja.
4. Servera med pressad potatis och rårörda lingon.
2. Häll på messmör, creme fraiche och vatten. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Bryn champinjonerna med smör i varm panna och häll över skaven. Strö över persilja.
4. Servera med pressad potatis och rårörda lingon.
Visningar: 723
Inlagt 2012-08-31 20:40:26

