Receptbeskrivning
Sannas tacopaj
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser
Deg:
2 1/2 dl mjöl
75 g margarin
ca 1 dl kesella
Fyllning:
1 påse tacofärs (torr, Santa Maria - fungerar även med vanlig smulig vegfärs och tacokrydda, men det första alternativet är billigare)
Kall sås till fyllning:
200 g krossade tomater
1 msk majonnäs
1 msk chilisås
resten av kesellan
1 finhackad/riven gul lök
2/3 påse riven ost
1 vitlöksklyfta (pressad)
salt, peppar, tacokrydda
Tillagning
Blanda degen och bred ut i en pajform, förgrädda i ugnen ca 10 min på 175 grader. Stek upp/blanda färsen och tacokryddan.
Blanda ingredienserna till den kalla såsen och krydda efter smak.
Blanda lite mer än hälften av den kalla såsen med färsen och häll i pajformen. Häll resten av röran över färsen och garnera med resten av osten. Ställ in i ugnen igen i ca 20 min.
Deg:
2 1/2 dl mjöl
75 g margarin
ca 1 dl kesella
Fyllning:
1 påse tacofärs (torr, Santa Maria - fungerar även med vanlig smulig vegfärs och tacokrydda, men det första alternativet är billigare)
Kall sås till fyllning:
200 g krossade tomater
1 msk majonnäs
1 msk chilisås
resten av kesellan
1 finhackad/riven gul lök
2/3 påse riven ost
1 vitlöksklyfta (pressad)
salt, peppar, tacokrydda
Tillagning
Blanda degen och bred ut i en pajform, förgrädda i ugnen ca 10 min på 175 grader. Stek upp/blanda färsen och tacokryddan.
Blanda ingredienserna till den kalla såsen och krydda efter smak.
Blanda lite mer än hälften av den kalla såsen med färsen och häll i pajformen. Häll resten av röran över färsen och garnera med resten av osten. Ställ in i ugnen igen i ca 20 min.
Visningar: 649
Inlagt 2012-08-31 22:22:32

