Receptbeskrivning

GI Pizza

Ingredienser för
2 st ägg
1 salt
4 msk olivolja
1 dl grädde eller vatten
3 msk fiberhusk
2 tsk torkad basilika eller oregano
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk olivolja
1 krossade tomater
1 msk ajvar relish
1 tsk torkad basilika
salt och svartpeppar
300 g mozzarella
8 salami
20 st gröna oliver, urkärnade
10 st cocktailtomater, röda
8 st physalis
dillkvist(ar)
8 lufttorkad skinka
25 g pinjenötter


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Degen är gjord på fiberhusk som finns att köpa i välsorterade hälsokostaffärer. Degen blir krispig och god och du kan lägga på alla möjliga godsaker!

1. Sätt ugnen på 200?°C. Vispa äggen med salt, olja och grädde. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter. Späd med mer vätska om det behövs.

2. Blanda i kryddorna och rör om. Bred ut degen på en pappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter. Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.

3. Hetta upp en kastrull och tillsätt oliv-olja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Tillsätt krossade tomater, ajvar relish och basilika. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

4. Bred tomatsås över pizzan och lägg på mozzarella. Höj värmen i ugnen till 250?°C och grädda pizzan i 10–20 minuter beroende på storlek.

Recept: Ulrika Davidsson, Ola Lauritzon
Foto: Malte Danielsson
Ur boken GI Gourmet, Ica Bokförlag




Visningar: 516
Inlagt 2012-09-01 16:16:35