Receptbeskrivning

Antep kebabi turkisk köttfärs och aubergine mat

Ingredienser för
800 g köttfärs
2 msk tomatpuré
10 st vitlöksklyftor


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala auberginerna lätt, allt skal behöver inte vara borta. Skiva dem i ca 1cm tjocka skivor. Lägg alla i en stor skål. Fyll skålen med kallt vatten och strö på lite salt och socker.
Lägg köttfärsen i en skål, i med tomat och paprika puren, salt och peppar. Blanda ihop allt med händerna så att alla ingridienser blandas väl. Ta fram en djup stekpanna eller bred kastrull och täck botten i smör.
Ta nu varannan aubergine skiva, varannan köttfärsblandingen och tryck ihop dessa i en rund cirkel, tätt så att detta täcker hela botten, kan ha flera lager eller använda en till panna om det blir mycket över.
Skala vitlökarna och tryck ner vitlöksklyftorna i köttfärsen. Strö över lite salt och lite socker och häll på 1,5dl vatten.
Du kan om du önskar även skiva lite tomat och gröna långa paprikor över hela rätten.
Medelvarmt på platten, vattnet i botten ska koka. Ca 30min.
Kan sätta in stekpannan på högsta grill i 5min i slutet för att få lite färg på grönsakerna på toppen.
Serveras med sallad och bröd som doppas i vätskan!

Visningar: 678
Inlagt 2012-09-02 08:37:15