Receptbeskrivning

Strömmings- flundror med potatismos

Ingredienser för
600 g strömmingsfilé
1 dl rågmjöl, grovt
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, malen
2 msk smör
dill
4 st citronklyfta(or)
11 st mjölig(a) potatis(ar)
lättmjölk
6 st knäckebröd sport


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skölj fisken och torka av den med hushållspapper. Blanda mjöl, salt och vitpeppar på en tallrik. Lägg lite dill mellan två filéer och vänd flundrorna i mjölblandningen. Stek flundrorna gyllenbruna i smöret.

2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll i lite mjölk och stöt eller vispa moset slätt och späd med mer mjölk till önskad konsistens. Smaka av med mera salt om det behövs.

Familjetips! Man kan ha annan fyllning än dill. Prova med en klick kaviar, det är också gott. Man kan göra ett grönt potatismos om man blandar ner lite hackad spenat. Det ger ett bra tillskott av vitaminer och mineraler.


Näringsvärde per portion:
Kcal: 491
Kolhydrater: 57 g
Protein: 28 g
Fett: 17 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 47 E%
Protein: 23 E%
Fett: 30 E%


Visningar: 528
Inlagt 2012-09-02 13:12:00