Receptbeskrivning

fläskfilé Wellington

Ingredienser för
600 g fläskfilé
1 msk smör
0.5 msk salt
1 krm svartpeppar
0.5 st gul lök
1 st vitlöks klyfta
100 g svamp
1 msk olja
0.5 dl grädde
2 msk ost
salt & peppar
1 frp smördeg
1 st ägg


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Fläskfilé wellington

SVÅRlGHETSGRAD: Medel
T|LLAGN|NGSTlD: Över 60 min
PORTIONER 4

Gör så här
1. Putsa lilen lri lran hinnor. Bryn den väl runt omi
stekpanna. ca 5 minuter. Krydda. Ta upp och lat
kallna helti kylskap
2. Fyllning: Skala och hacka lok och vitlok och ansa
svampen. Fräs lok och svamp mjukt pa lag varme i
olja. Tillsätt grädden och koka ihop. Rör i
leverpastej. Salla och peppra. Stall kallt.
Kavla ul degen till en platta, ca 25 x 30 cm (lór4
port). Lägg pa Vilén och fördela fyllningen ovanpa.
Pensla ytterkanlerna pa degen med agg, Vik upp
degen sa att skarvarna gar omlotl pá ovansidan. Vik
upp korlsidorna och nyp ihop hlls paketet ar helt tall
Lägg paketet pa ett ugnssakert lat Gör 2-3 hal i
degen (som "skorstenar"). Pensla och gamera ev
med utskurna clegtzitar. Pensla även gameringen och s
degen lar vila i 15-20 minuter.
6. Sätt ugnen på 225“C.
7. Gradda paketet i nederdelen av ugnen i ca 30 minuter.
8. Servera med Madarrasas och látlkokta gronsaker.

Visningar: 1057
Inlagt 2012-09-03 10:23:57