Receptbeskrivning

renskavsgryta med kryddiga hjortron

Ingredienser för
2 frp renskav fryst à 240 g
2 st gul lök
2 st äpplen
200 g svamp
4 tsk ingefära
3 st vitlöks klyftor
2 tsk mynta torkad
2 burk kokosmjölk à 400 ml
1 msk smör
salt&peppar
1 kruka koriander garnering
0.5 st chilifrukt
1 frp hjortron à ca 250 g
1 msk vatten
1 msk socker
2 tsk ingefära finriven
4 st kryddnäjlikor
4 st stjärnanis


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och hacka äpplena. Skär svampen i mindre bitar.
Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna. Tillsätt renskav och svamp, stek 3-4 minuter tills allt fått fin färg.
Tillsätt äpple, ingefära, pressad vitlök, mynta och kokosmjölk. Rör om och låt koka någon minut. Krydda med salt och peppar.
Kryddiga hjortron: Dela, kärna ur och finhacka chilifrukt. Koka upp frysta hjortron med vatten och socker. Tillsätt chili, finriven ingefära, kryddnejlikor och stjärnanis. Låt koka ca 3 minuter. Ställ kallt.
Lägg upp en hög med renskav i varma halvdjupa tallrikar. Häll på såsen och garnera med koriander. Servera med kryddiga hjortron och gärna pressad mandelpotatis.

Visningar: 498
Inlagt 2012-09-03 10:47:44