Receptbeskrivning
			
			
			
			Chicken curry
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							600 g kycklingfilé 
3 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
3 st chili gröna
3 msk olja
2 tsk curry
2 tsk koriander mald
0.5 krm kardemumma mald
2 msk tomatpure
4 msk ingefära färskriven
4 dl hönsbuljong
2 dl matyoggi
salt och peppar
4 prt ris
4 prt naanabröd
sallad
						
					3 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
3 st chili gröna
3 msk olja
2 tsk curry
2 tsk koriander mald
0.5 krm kardemumma mald
2 msk tomatpure
4 msk ingefära färskriven
4 dl hönsbuljong
2 dl matyoggi
salt och peppar
4 prt ris
4 prt naanabröd
sallad
Beskrivning
					
						Skär kycklinglårfilén i bitar Skala lök och vitlök. Skiva löken och riv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin.
Stek löken sakta i oljan tills den blir mjuk. Lägg i kycklingen och fräs med den i några minuter. Tillsätt de torra kryddorna och låt dem fräsa med någon minut. Rör ner tomatpuré, ingefära och chili, fräs med ytterligare några minuter.
Häll i buljongen och koka sakta ca 15 minuter. Tillsätt yoghurt och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
Servera med ris, naanbröd och sallad.
										Stek löken sakta i oljan tills den blir mjuk. Lägg i kycklingen och fräs med den i några minuter. Tillsätt de torra kryddorna och låt dem fräsa med någon minut. Rör ner tomatpuré, ingefära och chili, fräs med ytterligare några minuter.
Häll i buljongen och koka sakta ca 15 minuter. Tillsätt yoghurt och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
Servera med ris, naanbröd och sallad.
Visningar: 744
Inlagt 2012-09-03 08:59:04
				 
					 
			
 





 45 min
  45 min