Receptbeskrivning

Lasange med auberginebotten

Ingredienser för
1 lök gul
2 msk smör
1 msk tomatpure
600 g köttfärs
600 g krossade tomater
1 tsk oregano
2 msk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 st aubergine
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
4 dl riven ost


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
• Sätt ugnen på 200°.
• Skala och finhacka löken. Stek löken i en stekpanna med smör. Den ska bli mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och köttfärs och stek tills färsen är genomstekt.
• Tillsätt krossad tomat, oregano och timjan. Salta och peppra. Låt puttra 10 minuter.
• Skiva auberginen tunt. Lägg den på hushållspapper och strö över lite salt för att dra ut vätskan. Torka av med hushållspapper.
• Blanda vispgrädde och crème fraîche med hälften av den rivna osten.
• Lägg knappt hälften av köttfärssåsen på botten av en smord ugnsform.
• Varva aubergineskivor, ostsås och köttfärssås. Avsluta med 2 dl riven ost.
• Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter tills osten har fått fin färg.

Tillbehör: Tims sallad (se separat recept) I stället för lasagneplattor använder jag aubergineskivor – resultatet blir minst lika bra. Detta recept fungerar även perfekt med lax i stället för köttfärs. Jag tar då bort oregano och timjan och kryddar i stället med paprikakrydda

Visningar: 144
Inlagt 2012-09-03 17:41:48