Receptbeskrivning

Snabb asiatisk köttgryta

Ingredienser för
500 g fläskkotlett eller skinkstek, i bitar
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st röd chili, finhackad
3 färsk ingefära, finhackad
1 st citrongräs, i bitar
1.5 l vatten
10 purjolök, i skivor
1 st stor morot, i slantar
100 g spetskål eller färsk vitkål, i bitar
1 st broccoli, i buketter
100 g champinjoner, skivade
0.5 dl färsk koriander, finskuren
salt
olja att fräsa i


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Fräs vitlök, chili, ingefära och citrongräs med fläskkött i 1 minut. 2. Tillsätt vatten och koka upp. Tillsätt purjolök och morot. 3. Låt koka någon minut och tillsätt sedan vitkål och låt koka 5 minuter. 4. Tillsätt broccoli och champinjoner och låt sjuda i 3-4 minuter. 5. Smaka av buljongen med koriander och salt.

Visningar: 309
Inlagt 2012-09-03 21:03:40