Receptbeskrivning
Smörgåstårtan Smarriga smörran
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
8 st formbröd
100 g leverpastej, bredbar
2 dl bostongurka
1.5 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
8 st formbröd
1.5 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
3 st ägg, hårdkokta
200 g kalkon, rökt, hackad
8 st formbröd
2 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
30 g persilja, hackad
12 hårdost
400 g skinka, rökt
400 g rostbiff
cocktailtomater
0.5 st citron
1 knippe dill
10 gurka
100 g leverpastej, bredbar
2 dl bostongurka
1.5 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
8 st formbröd
1.5 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
3 st ägg, hårdkokta
200 g kalkon, rökt, hackad
8 st formbröd
2 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
30 g persilja, hackad
12 hårdost
400 g skinka, rökt
400 g rostbiff
cocktailtomater
0.5 st citron
1 knippe dill
10 gurka
Beskrivning
1. Lager 1Ta bort kanterna på formbröden.
2. Lägg ut dem 4x2 stycken på ett fat.
3. Bred leverpastej i ett tunt jämt lager.
4. Sen lägger du på bostongurkan.
5. Avsluta med ett lager av crème fraiche och majonnäs.
6. Lager 2Lägg på ett nytt lager formbröd utan kanter.
7. Blanda ihop hackat ägg, skinkan, crème fraiche och majonnäs.
8. Bred över formbrödet.
9. Lager 3, garneringLägg på ytterligare formbröd utan kanter.
10. Blanda ihop majonnäs och crème fraiche.
11. Bred över hela tårtan.
12. Dekorera fritt med resten av garnityret.
2. Lägg ut dem 4x2 stycken på ett fat.
3. Bred leverpastej i ett tunt jämt lager.
4. Sen lägger du på bostongurkan.
5. Avsluta med ett lager av crème fraiche och majonnäs.
6. Lager 2Lägg på ett nytt lager formbröd utan kanter.
7. Blanda ihop hackat ägg, skinkan, crème fraiche och majonnäs.
8. Bred över formbrödet.
9. Lager 3, garneringLägg på ytterligare formbröd utan kanter.
10. Blanda ihop majonnäs och crème fraiche.
11. Bred över hela tårtan.
12. Dekorera fritt med resten av garnityret.
Visningar: 436
Inlagt 2012-09-04 05:24:30

