Receptbeskrivning
Rabarbermarmelad
Ingredienser
för
400 g rabarber
1 st äpple syrligt
2 msk vatten
400 g syltsocker
1 st äpple syrligt
2 msk vatten
400 g syltsocker
Beskrivning
Ca 3/4 liter
Skölj och skiva rabarber. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
Koka rabarber, äpple och 2 msk vatten sakta i en tjockbottnad kastrull utan lock i ca 25 minuter. Höj värmen och tillsätt syltsocker. Koka kraftigt i ca 3 minuter.
Skumma väl.
Häll upp marmeladen i rena, varma burkar och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt.
Skölj och skiva rabarber. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
Koka rabarber, äpple och 2 msk vatten sakta i en tjockbottnad kastrull utan lock i ca 25 minuter. Höj värmen och tillsätt syltsocker. Koka kraftigt i ca 3 minuter.
Skumma väl.
Häll upp marmeladen i rena, varma burkar och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt.
Visningar: 264
Inlagt 2012-09-04 13:52:25

