Receptbeskrivning

Canneloni med spenat

Ingredienser för
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
olivolja
1 kg tomater
torkad basilika
torkad oregano
torkad timjan
salt
peppar
chilipeppar
citron
strösocker
250 g färsk spenat
smör att steka i
200 g champinjoner
1 st rödlök
250 g kesella
100 g gorgonzola
1 dl rostade valnötter
200 g färska lasagneplattor


  45 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Tillagning
1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och hackade tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Smaka av såsen med salt, peppar, chilipeppar, socker och citron.

2. Värm ugnen till 200 grader.

3. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet.

4. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.

5. Skär lasagneplattorna till rutor som mäter ca 9 x 9 cm. Det skall bli 8–10 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.

Visningar: 129
Inlagt 2012-09-05 10:17:31