Receptbeskrivning

Grindalimpa

Ingredienser för
1 l filmjölk
3 dl sirap
0.8 apelsinmarmelad
1 dl brödkrydda
13 dl rågsikt
4 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
2 msk bikarbonat
1 msk salt


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 175°C.
Blanda ihop alla ingredienser förutom bakpulver och bikarbonat.
Blanda degen slät, ev i degblandare i ca 5 minuter. Rör i bakpulver och bikarbonat. Fortsätt blanda.
Häll degen i 2 brödformar klädda med bakplåtspapper (för 2 bröd). Grädda bröden ca 70 minuter.
Lägg ev över aluminiumfolie de sista 10 minuterna. Känn med en sticka att bröden är klara.

För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri filmjölk.

Visningar: 1284
Inlagt 2012-09-06 21:22:42