Receptbeskrivning
			
			
			
			Ädelostfyllda köttfärsbiffar med citronsås
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							400 g blandfärs 
3 st bakpotatis(ar)
3 st ägg
1 krm dragon
1 st riven lök
1 krm cayennepeppar
1 st rivet äpple
50 g ädelost
1 msk kalvfond
2 st citron(er)
3 dl grädde smal 5%
1 msk socker
						
					3 st bakpotatis(ar)
3 st ägg
1 krm dragon
1 st riven lök
1 krm cayennepeppar
1 st rivet äpple
50 g ädelost
1 msk kalvfond
2 st citron(er)
3 dl grädde smal 5%
1 msk socker
Beskrivning
					
						1. Värm ugnen till 200° och sätt på vatten i en stor kastrull.2. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Koka klyftorna lätt i ca 4 min, de ska fortfarande vara råa. Häll av vattnet och lägg upp potatisen i en eldfast form och blanda dem med olivolja, dragon, salt och peppar och baka i ugnen ca 15 - 20 min.3. Blanda undertiden färsen med lök, äpple, ädelost och ägg. Tillsätt salt och cayennepeppar och forma färsen till biffar.4. Smält sockret tills det bli ljusbrunt och flytande, häll på grädden och låt såsen sjuda på svag värme. Pressa ur saften från citronerna och häll ned citronsaften och kalvfonden. Låt koka ner en aning på svag värme ca 5 minuter.5. Stek biffarna ca 3-4 min på varje sida. Servera med såsen och potatisen, garnera med bladpersilja.					
										Visningar: 591
Inlagt 2012-09-07 21:10:38
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min