Receptbeskrivning
Biff med bambuskott
Ingredienser
för
2 msk maizena
3 msk vatten
0.5 tsk salt
2 st vitlöksklyftor rivna eller pressade
2 msk ostronsås (hoi sin sås går också bra)
4 dl vatten
2 msk maizena utrört i 3 msk vatten
3 msk vatten
0.5 tsk salt
2 st vitlöksklyftor rivna eller pressade
2 msk ostronsås (hoi sin sås går också bra)
4 dl vatten
2 msk maizena utrört i 3 msk vatten
Beskrivning
Marinaden:
Skär biffen i så tunna skivor du bara kan. (Om biffen är nästan fryst är det enklare). Rör ihop marinaden med köttet och låt stå i minst två timmar eller över natten. (Har man ont om tid så gör bara 20-30 min. en stor skillnad)
Tillagning:
Stek champinjonerna i het panna eller wok på högsta värme med 1 msk olja. Lägg sen ur i en skål.
Stek köttet 1 msk. olja på högsta värme. Lägg i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om.
Häll på vattnet, sherryn, ostronsåsen och lägg ner buljongtärningen. När det kokat upp så lägg ner champinjonerna och bambuskotten. Koka i 2 minuter och red sedan såsen med maizenan till önskad konsistens. Häll till sist över Sesamoljan som ger en nötig och fin smak.
Servera med ris och njut.
Skär biffen i så tunna skivor du bara kan. (Om biffen är nästan fryst är det enklare). Rör ihop marinaden med köttet och låt stå i minst två timmar eller över natten. (Har man ont om tid så gör bara 20-30 min. en stor skillnad)
Tillagning:
Stek champinjonerna i het panna eller wok på högsta värme med 1 msk olja. Lägg sen ur i en skål.
Stek köttet 1 msk. olja på högsta värme. Lägg i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om.
Häll på vattnet, sherryn, ostronsåsen och lägg ner buljongtärningen. När det kokat upp så lägg ner champinjonerna och bambuskotten. Koka i 2 minuter och red sedan såsen med maizenan till önskad konsistens. Häll till sist över Sesamoljan som ger en nötig och fin smak.
Servera med ris och njut.
Visningar: 492
Inlagt 2012-09-08 12:45:57

