Receptbeskrivning

Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis

Ingredienser för
2 renskav
800 g mandelpotatis
1 msk rapsolja
salt och peppar
1 purjolök
1.5 kantareller
1 msk margarin
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
3 msk messmör
1.5 msk viltfond
1 dl persilja
lingonsylt


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Låt renskaven tina lite.
Sätt ugnen på 225°C.
Skölj potatisen och skär den i halvor om den är stor. Lägg den i en ugnssäker form och blanda den med olja, salt och peppar. Sätt formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Skölj och skiva purjolöken. Låt kantarellerna rinna av. Fräs purjolök och kantareller i hälften av matfettet. Ta upp på en tallrik. Bryn renskaven i resten av matfettet. Blanda ner purjolök och svamp.
Rör ner grädde, vatten, messmör och fond, låt koka ca 5 minuter. Smaka ev. av med salt och peppar. Rör ner persiljan.
Servera renskavspannan med rostad potatis och lingonsylt.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Messmör innehåller rätt mycket laktos, så uteslut ev det.Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ. Uteslut messmör och ersätt det med 1 msk strösocker (för 4 port).

Visningar: 438
Inlagt 2012-09-08 23:45:22