Receptbeskrivning
Pepparkaksgrottor
Ingredienser
för
4 dl mjöl
0.75 dl potatismjöl
1 dl brun farin
1 tsk bakpulver
4 tsk pepparkakskryddor
200 g smör
lingonsylt gärna lite avrunnen
0.75 dl potatismjöl
1 dl brun farin
1 tsk bakpulver
4 tsk pepparkakskryddor
200 g smör
lingonsylt gärna lite avrunnen
Beskrivning
30 kakor
1. Värm ugnen till 200 grader. Ställ småbrödsformar på en plåt.
2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt kylskåpskallt smör i mindre bitar. Nyp ihop till en smidig deg.
3. Forma degen till en rulle. Skär rullen i mindre bitar. Forma bitarna till kulor och lägg i formarna.
4. Gör en liten grop i varje kula med fingret och lägg i en klick lingonsylt.
5. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna.
Recept: Josefin Ekman och Kristin Lundell
Foto: Jurek Holzer
1. Värm ugnen till 200 grader. Ställ småbrödsformar på en plåt.
2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt kylskåpskallt smör i mindre bitar. Nyp ihop till en smidig deg.
3. Forma degen till en rulle. Skär rullen i mindre bitar. Forma bitarna till kulor och lägg i formarna.
4. Gör en liten grop i varje kula med fingret och lägg i en klick lingonsylt.
5. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna.
Recept: Josefin Ekman och Kristin Lundell
Foto: Jurek Holzer
Visningar: 367
Inlagt 2011-12-15 12:19:27

