Receptbeskrivning

Hamburgare med tacodipp

Ingredienser för
4 st bakpotatisar
2 msk olja
salt och peppar
1 dl ströbröd
1 dl vatten
nötfärs
1 taco dippmix
3 dl gräddfil
1 rödlök
2 tomater
1 romansallad
8 rostbröd


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.

Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Blanda dem med 1 msk olja, salt och peppar. Lägg potatisen på den varma plåten. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd potatisen någon gång under tiden.
Häll ströbrödet i en bunke, rör ner vattnet och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 platta burgare. Stek dem i 1 msk olja 3-4 minuter på varje sida.
Blanda dippmixen med gräddfilen.
Skala löken. Skär den och tomaterna i skivor. Plocka salladsbladen.
Rosta eller grilla bröden. Låt var och en göra sin egen hamburgare av bröd, salladsblad, lök, tomat och burgare. Servera med klyftpotatis och dipp.

Visningar: 341
Inlagt 2012-09-08 23:47:16