Receptbeskrivning
Hamburgare med tacodipp
Erika Palmgren via Ica.se
Ingredienser
för
4 st bakpotatisar
2 msk olja
salt och peppar
1 dl ströbröd
1 dl vatten
nötfärs
1 taco dippmix
3 dl gräddfil
1 rödlök
2 tomater
1 romansallad
8 rostbröd
2 msk olja
salt och peppar
1 dl ströbröd
1 dl vatten
nötfärs
1 taco dippmix
3 dl gräddfil
1 rödlök
2 tomater
1 romansallad
8 rostbröd
Beskrivning
Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.
Sätt ugnen på 225ËšC och sätt in en långpanna.
Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Blanda dem med 1 msk olja, salt och peppar. Lägg potatisen på den varma plåten. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd potatisen någon gång under tiden.
Häll ströbrödet i en bunke, rör ner vattnet och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 platta burgare. Stek dem i 1 msk olja 3-4 minuter på varje sida.
Blanda dippmixen med gräddfilen.
Skala löken. Skär den och tomaterna i skivor. Plocka salladsbladen.
Rosta eller grilla bröden. Låt var och en göra sin egen hamburgare av bröd, salladsblad, lök, tomat och burgare. Servera med klyftpotatis och dipp.
Sätt ugnen på 225ËšC och sätt in en långpanna.
Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Blanda dem med 1 msk olja, salt och peppar. Lägg potatisen på den varma plåten. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd potatisen någon gång under tiden.
Häll ströbrödet i en bunke, rör ner vattnet och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 platta burgare. Stek dem i 1 msk olja 3-4 minuter på varje sida.
Blanda dippmixen med gräddfilen.
Skala löken. Skär den och tomaterna i skivor. Plocka salladsbladen.
Rosta eller grilla bröden. Låt var och en göra sin egen hamburgare av bröd, salladsblad, lök, tomat och burgare. Servera med klyftpotatis och dipp.
Visningar: 620
Inlagt 2012-09-08 21:47:16

