Receptbeskrivning

Italienska mandelskorpor

Ingredienser för
2 dl sötmandel
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
citron
2 ägg
1 krm bittermandelarom


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Rosta mandeln i en torr och het stekpanna. Låt svalna och hacka grovt.
Blanda hackad mandel, mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och citronskal i en bunke. Tillsätt ägg och bittermandelarom. Blanda snabbt ihop till en deg.
Forma degen på lätt mjölat underlag till två längder, ca 4 cm breda. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Längderna är klara när de är torra i mitten.
Sänk ugnsvärmen till 125°C.
Skär längderna i ca 1 1/2 cm tjocka skivor lite på snedden. Lägg bitarna med snittytan upp på plåten. Ställ in i ugnen igen och låt torka ca 20 minuter.
Låt svalna på gallret.

För alla
Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.

Visningar: 427
Inlagt 2012-09-08 21:47:32