Receptbeskrivning

CHEESE CAKE (FRYST))

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
• Digestive kex • 200 gr Philadephia ost• 2 dl socker• 3 dl visp grädde• 3 ägg (separera vitar- och gulorna)• 1 rsk vaniljsockerGör så här:• Krossa ca 10-15 st digestive kex i matberedare eller stoppa in i frystplast och använd mortel och krossa dem.• Täck en pajform eller ugnform eller spring form med aluminium foil, så att det lättare senare när man skära och lyfta cheese cake.• Ströa botten med smulor digestive kex (inte så tjocka) till det blir täck hela botten. Spara resten.• Förbereda 3 skålar som kan man använda för el-visp, och visp de i ordning (äggvita först, grädde och till sist äggulor. Så slipper man att diska visp och torka bort eftersom att vispa äggvita måste vispen helt torra och ren. Dessutom sparar man tid också) 1. liten skål till äggvitar : vispas hård 2. Medium skål till visp grädde + vaniljsocker : vispas hård3. Störrre skål till äggulor + socker + Philadelpia ost : vispas till de blir tjock.• Blanda skål 1 och 2 till skål 3. Rör ihop /vispa till det blir bra blandning• Häll i formen till nästan full. Och ströa igen med smulorna.• Stoppa in i fryssen för mins. 5 timmar. Bästa är vänta till nästa dag (1 dag i fryssen).• Ta ut ca 15-30 minuter innan serevring så att lättare för att skära. Dra försiktig aluminum folie av formen så att enklare att lyfta cheese cake till talriken.TIPS: Man kan byta toppen med frysta bär, mango eller smält coklad och rör i smetten. Använd pinnar eller potatis stickare för att göra som tigerkaka. Serevra med hallon sås (kolla på separat recept).

Visningar: 254
Inlagt 2012-09-08 22:25:51