Receptbeskrivning
Mintkysscupcakes
Ingredienser
för
200 g mörk choklad
50 g smör
2 st ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1.25 dl mjöl
10 pepparmintsolja
1 krm bakpulver
2 dl florsocker
1 msk vatten
5 pepparmintsolja
10 g mörk choklad
50 g smör
2 st ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1.25 dl mjöl
10 pepparmintsolja
1 krm bakpulver
2 dl florsocker
1 msk vatten
5 pepparmintsolja
10 g mörk choklad
Beskrivning
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält chokladen och blanda med smöret tills det har smält. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst och häll ner i chokladblandningen. Tillsätt pepparmyntan. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten.
3. Fyll småbrödsformar till två tredjedelar och grädda i 6-7 minuter. Låt svalna.
4. Blanda florsocker, vatten och pepparmynta till garneringen och spritsa på varje cupcake. Toppa med en klick smält choklad.
Recept: Josefin Ekman och Kristin Lundell
Foto: Jurek Holzer
2. Smält chokladen och blanda med smöret tills det har smält. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst och häll ner i chokladblandningen. Tillsätt pepparmyntan. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten.
3. Fyll småbrödsformar till två tredjedelar och grädda i 6-7 minuter. Låt svalna.
4. Blanda florsocker, vatten och pepparmynta till garneringen och spritsa på varje cupcake. Toppa med en klick smält choklad.
Recept: Josefin Ekman och Kristin Lundell
Foto: Jurek Holzer
Visningar: 352
Inlagt 2011-12-15 12:21:35

