Receptbeskrivning

Mintkysscupcakes

Ingredienser för
200 g mörk choklad
50 g smör
2 st ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1.25 dl mjöl
10 pepparmintsolja
1 krm bakpulver
2 dl florsocker
1 msk vatten
5 pepparmintsolja
10 g mörk choklad


  15 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Smält chokladen och blanda med smöret tills det har smält. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst och häll ner i chokladblandningen. Tillsätt pepparmyntan. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten.

3. Fyll småbrödsformar till två tredjedelar och grädda i 6-7 minuter. Låt svalna.

4. Blanda florsocker, vatten och pepparmynta till garneringen och spritsa på varje cupcake. Toppa med en klick smält choklad.

Recept: Josefin Ekman och Kristin Lundell
Foto: Jurek Holzer



Visningar: 210
Inlagt 2011-12-15 13:21:35