Receptbeskrivning
Mjuk pepparkaka med blåbär
Ingredienser
för
4.5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
150 g smör
3 dl mjölk
225 g blåbär
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
150 g smör
3 dl mjölk
225 g blåbär
Beskrivning
Använd 16-18 små pappersformar eller en stor avlång form.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång stor brödform som rymmer ca 2 liter (om man använder små pappersformar behöver de inte smörjas och bröas).
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och blanda ihop med de torra ingredienserna. Vänd i blåbären.
3. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 45-50 minuter, de små blir färdiga på 25-30 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig.
4. Ta ut kakan och låt den vila ett par minuter i formen. Vänd upp den på ett galler med ett bakplåtspapper och låt den kallna under formen (de små får svalna i formarna). Skär upp kakan i skivor.
Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Malin Hoelstad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång stor brödform som rymmer ca 2 liter (om man använder små pappersformar behöver de inte smörjas och bröas).
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och blanda ihop med de torra ingredienserna. Vänd i blåbären.
3. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 45-50 minuter, de små blir färdiga på 25-30 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig.
4. Ta ut kakan och låt den vila ett par minuter i formen. Vänd upp den på ett galler med ett bakplåtspapper och låt den kallna under formen (de små får svalna i formarna). Skär upp kakan i skivor.
Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Malin Hoelstad
Visningar: 463
Inlagt 2011-12-15 12:22:29

