Receptbeskrivning

Mjuk pepparkaka med blåbär

Ingredienser för
4.5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
150 g smör
3 dl mjölk
225 g blåbär


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Använd 16-18 små pappersformar eller en stor avlång form.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång stor brödform som rymmer ca 2 liter (om man använder små pappersformar behöver de inte smörjas och bröas).

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och blanda ihop med de torra ingredienserna. Vänd i blåbären.

3. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 45-50 minuter, de små blir färdiga på 25-30 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig.

4. Ta ut kakan och låt den vila ett par minuter i formen. Vänd upp den på ett galler med ett bakplåtspapper och låt den kallna under formen (de små får svalna i formarna). Skär upp kakan i skivor.

Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Malin Hoelstad

Visningar: 299
Inlagt 2011-12-15 13:22:29