Receptbeskrivning
Mos med strimlad korv och lök
Ingredienser
för
1 kg potatis
1 msk smör
3 dl mjölk
salt och malen vitpeppar
400 g falukorv
2 st gula eller röda lökar
200 g champinjoner
1 dl grädde
salt och malen vitpeppar
_
1 msk smör
3 dl mjölk
salt och malen vitpeppar
400 g falukorv
2 st gula eller röda lökar
200 g champinjoner
1 dl grädde
salt och malen vitpeppar
_
Beskrivning
1. Mos: Koka potatisen. Skala och skär den först i mindre bitar så kokar den mjuk fortare. När den är mjuk mosar du potatisen med gaffel eller pressar och blandar med lite varm mjölk och en klick smör. Krydda moset med lite extra salt.
2. Strimla korv, lök och champinjoner. Fräs alltsammans ett par minuter och häll på grädden. Låt det hela koka ihop i 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg upp moset på varma tallrikar. Toppa med korvblandningen.
2. Strimla korv, lök och champinjoner. Fräs alltsammans ett par minuter och häll på grädden. Låt det hela koka ihop i 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg upp moset på varma tallrikar. Toppa med korvblandningen.
Visningar: 595
Inlagt 2012-09-09 15:00:39

