Receptbeskrivning

Helstekt rosmarinentrecôte

Ingredienser för
2 kg entrecôte hel
steksnöre
5 msk smör rumsvarmt
rosmarinkvist(ar) några
2 st vitlöksklyfta(or)
1.5 dl vitt vin, torrt
salt och svartpeppar


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
6 - 8 portioner

1. Sätt ugnen på 175 grader. Bind upp köttet med ett steksnöre. Bryn det på stark värme runt om i 2 msk av smöret. Salta och peppra väl runt om.

2. Lägg köttet i en långpanna och stick in rosmarinkvistar under steksnöret.
Stick in en köttermometer i köttet och stek mitt i ugnen ca 10 minuter. Skala och skiva under tiden vitlöken.

3. Ta ut köttet och klicka på resten av smöret. Strö över vitlöken och häll på vinet. Stek köttet ca 1 1/2 timme till en innertemperatur på 55 grader för rött kött och 60 grader för rosastekt. Ös då och då.

4. Låt köttet vila under folie ca 10 minuter innan det skärs upp, ös några gånger under tiden.

Recept: Malin Landqvist
Foto: Ulf Svensson

Visningar: 107
Inlagt 2012-09-09 19:48:58