Receptbeskrivning

Kokt torsk med äggsås

Ingredienser för
600 g torskfilé
0.5 tsk salt
5 dl fiskbuljong
1 st ägg
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. SåsHårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.
2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
3. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
5. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.

Visningar: 140
Inlagt 2012-09-09 19:48:12