Receptbeskrivning
Jordärtskockssoppa
Ingredienser
för
1 st gul lök(ar)
1 msk smör
450 g jordärtskocka(or)
citronsaft några droppar
3 dl vitt vin torrt
4 dl grädde
salt och svartpeppar
timjan färsk
1 msk smör
450 g jordärtskocka(or)
citronsaft några droppar
3 dl vitt vin torrt
4 dl grädde
salt och svartpeppar
timjan färsk
Beskrivning
Förrätt tilll 6 personer eller huvudrätt till 4 personer.
1. Skär av småknölarna på jordärtskockorna, skala dem och skär i bitar. Lägg bitarna i kallt vatten med några droppar citron så de inte blir bruna.
2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt bitarna av skockor.
3. Häll på vinet och låt reducera till hälften. Häll på grädde och låt puttra till skockorna är mjuka, cirka 10–15 minuter.
4. Mixa med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll upp i skålar och dekorera med en timjankvist.
Recept: Milena Bergquist
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Skär av småknölarna på jordärtskockorna, skala dem och skär i bitar. Lägg bitarna i kallt vatten med några droppar citron så de inte blir bruna.
2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt bitarna av skockor.
3. Häll på vinet och låt reducera till hälften. Häll på grädde och låt puttra till skockorna är mjuka, cirka 10–15 minuter.
4. Mixa med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll upp i skålar och dekorera med en timjankvist.
Recept: Milena Bergquist
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 582
Inlagt 2012-09-10 17:25:41

