Receptbeskrivning
Makaronilåda
Ingredienser
för
6 prt makaroner
500 g kassler
2 st morötter
1 st gul lök
1 st paprika
1 st vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
7 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften grädde)
salt & peppar
1 näve persilja
500 g kassler
2 st morötter
1 st gul lök
1 st paprika
1 st vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
7 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften grädde)
salt & peppar
1 näve persilja
Beskrivning
Koka makaronerna al dente. Skölj i durkslag under kallt vatten häll upp makaronerna i en smord ugnsfast form.
Tärna kasslern. Skala morötterna och riv grovt. Finhacka lök & paprika och riv vitlöken. Fräs ihop alla ingredienserna till såsen i stekpanna. Stek på medelvärme ca 5 min så både lök & morötter mjuknar något. Gör en toppredning genom att pudra över vetemjölet och rör om. Slå sedan på gräddmjölken och sänk värmen. Låt såsen puttra ca 5 min.
Tillsätt finhackad persilja precis på slutet & smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över makaronerna i formen. Gratinera i ugn på 200 grader ca 20-25 min tills makaronilådan fått fin färg. Servera med en god sallad.
Tärna kasslern. Skala morötterna och riv grovt. Finhacka lök & paprika och riv vitlöken. Fräs ihop alla ingredienserna till såsen i stekpanna. Stek på medelvärme ca 5 min så både lök & morötter mjuknar något. Gör en toppredning genom att pudra över vetemjölet och rör om. Slå sedan på gräddmjölken och sänk värmen. Låt såsen puttra ca 5 min.
Tillsätt finhackad persilja precis på slutet & smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över makaronerna i formen. Gratinera i ugn på 200 grader ca 20-25 min tills makaronilådan fått fin färg. Servera med en god sallad.
Visningar: 666
Inlagt 2012-09-10 17:48:46

