Receptbeskrivning
Kyckling och rostade rotfrukter
Ewa Holmberg via Ica.se
Ingredienser
för
2 morötter
2 palsternackor
600 g potatis
1 msk olja
salt och peppar
1 tsk spiskummin
4 kycklingfiléer
1 dl sweet chilisås
1 ruccola
1 dl matyoghurt
2 palsternackor
600 g potatis
1 msk olja
salt och peppar
1 tsk spiskummin
4 kycklingfiléer
1 dl sweet chilisås
1 ruccola
1 dl matyoghurt
Beskrivning
Sätt ugnen på 225ËšC och sätt in en ugnsplåt.
Skala morötter, palsternackor och potatis. Skär dem i bitar. Blanda rotfrukterna med olja och krydda med salt, peppar och spiskummin. Lägg rotfrukterna på den varma plåten och rosta först i 10 minuter.
Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Krydda med salt, peppar och sweet chili. Lägg kycklingen på rotfrukterna och rosta ytterligare ca 10 minuter.
Servera kycklingen med rotfrukter, ruccola och yoghurt.
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurtGör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja)
Skala morötter, palsternackor och potatis. Skär dem i bitar. Blanda rotfrukterna med olja och krydda med salt, peppar och spiskummin. Lägg rotfrukterna på den varma plåten och rosta först i 10 minuter.
Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Krydda med salt, peppar och sweet chili. Lägg kycklingen på rotfrukterna och rosta ytterligare ca 10 minuter.
Servera kycklingen med rotfrukter, ruccola och yoghurt.
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurtGör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja)
Visningar: 540
Inlagt 2012-09-10 19:21:22