Receptbeskrivning

Ugnsstekt karré med smålökar och vin

Ingredienser för
1.5 kg fläskkarré
1 tsk salt
2 krm peppar
500 g steklök
3 morötter
3 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
3 lagerblad
5 svartpepparkorn
2 persilja
2 msk honung
2 dl vin
3 msk kycklingfond
5 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
tabasco
potatis


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Krydda fläskkarrén med salt och peppar.
Skala steklök, morot och vitlök. Skär morötterna i grova bitar.
Bryn köttet runt om i 1/3 av olivoljan i en gryta som tål ugnsvärme. Ta upp köttet på ett fat.
Häll resterande olivolja i grytan. Lägg i steklök och morötter, fräs ca 3 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt rosmarin, lagerblad, svartpepparkorn, persilja, vitlöksklyftor, honung, vin, fond och vatten. Koka upp.
Lägg på lock och efterstek i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Köttet är färdigt när innertemperaturen är 80–85°C.
Vitlökscrème: Blanda crème fraiche med pressade vitlöksklyftor och några droppar tabasco. Servera fläskkarrén med vitlökscrème och kokt potatis.

Näringsberäkningen inkluderar potatis.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja).

Visningar: 910
Inlagt 2012-09-10 19:21:13