Receptbeskrivning

Lax med potatissallad

Ingredienser för
4 laxfilé
400 g potatis
2 morötter
1 blomkålshuvud
3 msk vatten
2 msk senap
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt och peppar
1 bladspenat


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina laxen.
Koka potatisen i saltat vatten.
Skala och slanta morötterna. Dela blomkålen i små buketter. Lägg morötterna och blomkålen i kokande vatten och koka ca 5 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten.
Vispa ihop vatten, senap, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra laxen och halstra den sedan i het panna ca 5 minuter på varje sida.
Tärna potatisen och blanda med dressing, kokta grönsaker och spenat.
Servera laxen med salladen.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på senapen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 509
Inlagt 2012-09-10 19:21:08