Receptbeskrivning
Krämig kassler med mango och ingefära
Ewa Holmberg via Ica.se
Ingredienser
för
3 dl ris
2 dl ärter
kassler
1 rödlök
1 mango
2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
1.5 msk ingefära
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 persilja
2 dl ärter
kassler
1 rödlök
1 mango
2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
1.5 msk ingefära
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 persilja
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ner de frysta ärterna mot slutet eller tillaga dem enligt anvisning på förpackningen om du vill servera dem separat.
Lägg kasslerskivorna omlott i en smord, ugnssäker form. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Sprid ut löken och mangotärningarna över kasslerskivorna.
Blanda grädde, senap och ingefära efter smak i en bunke. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över kasslern.
Tillaga i mitten av ugnen 10–15 minuter, tills gratängen fått fin färg. Blanda ner persiljan i riset och servera till kasslergratängen.
För alla
Fri från gluten. Fri från ägg.Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt alternativ till vispgrädde.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ner de frysta ärterna mot slutet eller tillaga dem enligt anvisning på förpackningen om du vill servera dem separat.
Lägg kasslerskivorna omlott i en smord, ugnssäker form. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Sprid ut löken och mangotärningarna över kasslerskivorna.
Blanda grädde, senap och ingefära efter smak i en bunke. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över kasslern.
Tillaga i mitten av ugnen 10–15 minuter, tills gratängen fått fin färg. Blanda ner persiljan i riset och servera till kasslergratängen.
För alla
Fri från gluten. Fri från ägg.Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt alternativ till vispgrädde.
Visningar: 1054
Inlagt 2012-09-10 19:20:54

