Receptbeskrivning

Indisk gryta

Ingredienser för
1 st aubergine
4 st tomater
4 st potatisar
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
3 st kryddnejlikor
2 st kardemummakärnor
1 st kanelstång
1 st lök
3 st vitlöksklyftor
1 färsk ingefära
1 st grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
1 dl röda linser
4 st gröna chilifrukter
2 msk olja
1 kruka koriander
ris


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Koka linserna i en kastrull med vatten i 10 minuter. Spara kokvattnet.
2. Skär aubergine, tomater och potatisar i långa klyftor. Kärna ur chilifrukterna.
3. Skala och hacka löken. Fräs den tillsammans med ingefära, nejlikor, kardemumma, kanel, curry, spiskummin och vitlök i en ny kastrull.
4. Tillsätt potatisen, buljong och vatten. Låt koka under lock 5-7 minuter.
5. Tillsätt sedan aubergine, tomat, chilifrukt och linserna med spad och koka ytterligare 10 minuter.
6. Garnera med färsk koriander och servera med ris.

Visningar: 322
Inlagt 2012-09-10 22:09:09