Receptbeskrivning
Plock i pitabröd
Ingredienser
för
4 st pitabröd,stora
2 dl bondbönor, plockade
200 g grillad strimlad paprika i olja, på burk
1 stort knippe bladpersilja, sköljt och tork
1 st rödlök, stor
1 st bladsallatshuvud, sköljt och torkat
200 g fetaost
1 dl yoghurt, mild naturell
olivolja
citron
flingsalt, efter smak
svartpeppar, nymald efter smak
2 dl bondbönor, plockade
200 g grillad strimlad paprika i olja, på burk
1 stort knippe bladpersilja, sköljt och tork
1 st rödlök, stor
1 st bladsallatshuvud, sköljt och torkat
200 g fetaost
1 dl yoghurt, mild naturell
olivolja
citron
flingsalt, efter smak
svartpeppar, nymald efter smak
Beskrivning
1. Förväll bönorna ett par minuter i saltat vatten och spola dem sedan i kallt vatten.
2. Kläm ur själva bönan ur det skyddande höljet.
3. Blanda bönorna med lite olivolja och flingsalt.
4. Grovhacka bladpersiljan och skiva löken.
5. Blanda väl och stänk över lite olivolja och kläm i några droppar citron.
6. Salta och peppra.
8. Mixa fetaost och naturell yoghurt med 1 tsk olivolja.
10. Låt var och en fylla sitt pitabröd.
2. Kläm ur själva bönan ur det skyddande höljet.
3. Blanda bönorna med lite olivolja och flingsalt.
4. Grovhacka bladpersiljan och skiva löken.
5. Blanda väl och stänk över lite olivolja och kläm i några droppar citron.
6. Salta och peppra.
8. Mixa fetaost och naturell yoghurt med 1 tsk olivolja.
10. Låt var och en fylla sitt pitabröd.
Visningar: 628
Inlagt 2012-09-10 20:05:42

