Receptbeskrivning

Couscoussallad med rostade grönsaker och mandel

Ingredienser för
5 st tomater
1 st liten aubergine
2 st små zucchini
3 st små paprikor (röd, gul, grön)
1 st fänkål
1 st medelstor rödlök
2 st stora vitlöksklyftor
flingsalt att strö över grönsakerna
2 msk olivolja
3 dl vatten
1 tsk salt
3 dl couscous
1 dl mandel
100 g fårost
0.5 dl russin (gärna gula)
0.75 dl olivolja
4 msk citronsaft
2 tomatpuré
2 tsk harissa eller sambal oelek
1 tsk hel spiskummin
1 tsk korianderfrö
salt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 250 grader, helst varmluft.
2. Skär grönsakerna i bitar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över finhackad vitlök, lite salt och olivolja. Rör om och ugnsrosta i 20–30 minuter.
3. Koka upp salt och vatten. Häll i couscousgrynen och lyft kastrullen från värmen.
4. Rosta spiskumminfröna till dressingen i torr stekpanna, häll av dem och låt dem svalna. Jag tycker att det är gott med hela frön, men den som vill kan mala dem i mortel.
5. Skålla och skala mandeln och stek den i lite olja i en stekpanna på spisen. Den ska bli guldbrun.
6. Blanda de ljumma couscousgrynen, fårosten som delats i små bitar, de rostade grönsakerna, russinen och mandlarna.
7. Rör ihop dressingen, smaka av den, häll den på salladen och blanda försiktigt.

Visningar: 305
Inlagt 2012-09-10 22:02:30