Receptbeskrivning

Jordärtskocksoppa med morot

Ingredienser för
0.5 kg morot
0.5 kg jordärtskockor
1 st gul lök
1 klyfta vitlök
1 kvist färsk dragon / 1 msk torkad dragon
timjan
1.5 l grönsaksbuljong
2 msk smör
200 g smördeg
1 st äggula
2 msk vallmofrön
matlagningsgrädde
2 tsk citronsaft
salt
peppar
4 msk crème fraiche


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 210 grader.
2. Skala lök, vitlök, morot och jordärtskocka. Skär i bitar.
3. Svetta i en kastrull med smör, dragon och timjan.
4. Slå på buljong och koka i 20 minuter.
5. Smördegspinnar. Kavla ut smördegen, picka med en gaffel och pensla med äggula.
6. Skär 2 cm tjocka remsor.
7. Strö vallmofrön, salt och peppar jämnt över.
8. Ta smördegsremsorna en och en och snurra ihop till långa pinnar, lägg på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i 10-15 minuter.
9. Mixa soppan med lite grädde. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
10. Servera med en klick crème fraiche i tallriken och smördegspinnarna.

Visningar: 619
Inlagt 2012-09-10 19:58:18