Receptbeskrivning
Varm sallad med brynt brysselkål
Ingredienser
för
1 kg brysselkål
olivolja
6 st sardellfiléer, grovhackade
2 st vitlöksklyftor, grovhackade
3 st tomater, urkärnade och grovhackade
3 msk bladpersilja, hackad
2 dl vitt vin
2 dagsgammalt ljust bröd (typ surdeg eller cia
1 dl parmesanost, grovriven
olivolja
6 st sardellfiléer, grovhackade
2 st vitlöksklyftor, grovhackade
3 st tomater, urkärnade och grovhackade
3 msk bladpersilja, hackad
2 dl vitt vin
2 dagsgammalt ljust bröd (typ surdeg eller cia
1 dl parmesanost, grovriven
Beskrivning
1. Rensa och dela kålen i halvor.
2. Hetta upp lite olja i en stor panna och fräs kålen lätt.
3. Tillsätt hackade sardeller, vitlök, tomater och persilja och låt det fräsa med en minut.
4. Häll på vinet och lägg på ett lock.
5. Låt det bräsera i ca 8-10 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Riv brödet i grova bitar och stek krutongerna frasiga i olja.
8. Toppa salladen med krutonger och rikligt med parmesan.
9. Servera genast.
2. Hetta upp lite olja i en stor panna och fräs kålen lätt.
3. Tillsätt hackade sardeller, vitlök, tomater och persilja och låt det fräsa med en minut.
4. Häll på vinet och lägg på ett lock.
5. Låt det bräsera i ca 8-10 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Riv brödet i grova bitar och stek krutongerna frasiga i olja.
8. Toppa salladen med krutonger och rikligt med parmesan.
9. Servera genast.
Visningar: 605
Inlagt 2012-09-10 19:55:06