Receptbeskrivning
Rostad tomatsoppa med minimozzarella och basilika
Ingredienser
för
750 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
6 dl kycklingbuljong
2 tsk salt
nymalen svartpeppar
1 krm chiliflagor
1 frp minimozzarella
basilikablad till dekoration
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
6 dl kycklingbuljong
2 tsk salt
nymalen svartpeppar
1 krm chiliflagor
1 frp minimozzarella
basilikablad till dekoration
Beskrivning
En god soppa från leparfait.se
Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort fästena från tomaterna och lägg tomaterna i en ugnsform. Skala vitlöksklyftorna och lägg runtom. Strö över timjan. Ringla över olja och rosta i ugnen cirka 15 minuter tills tomaterna fått lite färg.
Lägg allt i en mixer och mixa slätt tillsammans med buljongen. Smaka av med salt, peppar och chiliflagor.
Häll soppan i små glas eller koppar och garnera med mozzarellaost och basilika. Droppa över lite god olivolja. Serveras varm eller kall.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort fästena från tomaterna och lägg tomaterna i en ugnsform. Skala vitlöksklyftorna och lägg runtom. Strö över timjan. Ringla över olja och rosta i ugnen cirka 15 minuter tills tomaterna fått lite färg.
Lägg allt i en mixer och mixa slätt tillsammans med buljongen. Smaka av med salt, peppar och chiliflagor.
Häll soppan i små glas eller koppar och garnera med mozzarellaost och basilika. Droppa över lite god olivolja. Serveras varm eller kall.
Visningar: 544
Inlagt 2012-09-10 19:35:07

