Receptbeskrivning

Rostad tomatsoppa med minimozzarella och basilika

Ingredienser för
750 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
6 dl kycklingbuljong
2 tsk salt
nymalen svartpeppar
1 krm chiliflagor
1 frp minimozzarella
basilikablad till dekoration


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
En god soppa från leparfait.se

Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort fästena från tomaterna och lägg tomaterna i en ugnsform. Skala vitlöksklyftorna och lägg runtom. Strö över timjan. Ringla över olja och rosta i ugnen cirka 15 minuter tills tomaterna fått lite färg.

Lägg allt i en mixer och mixa slätt tillsammans med buljongen. Smaka av med salt, peppar och chiliflagor.

Häll soppan i små glas eller koppar och garnera med mozzarellaost och basilika. Droppa över lite god olivolja. Serveras varm eller kall.

Visningar: 544
Inlagt 2012-09-10 19:35:07