Receptbeskrivning

Tortiglioni med savojkål och gorgonzola

Ingredienser för
1 savoykål
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 msk olivolja extravergine
2 dl matlagningsgrädde
100 g gorgonzolaost
svartpeppar
300 g tortiglioni


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skölj och strimla kålen. Blanchera den i kokande vatten med vinäger och salt i fem minuter. Ta upp kålen och låt den rinna av i durkslag.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Fräs kålen på medelvärme tills den börjar mjukna. Tillsätt grädde och koka upp. Klicka i gorgonzola och låt den sakta smälta. Krydda med nymalen peppar
3. Koka upp 3 liter vatten, salta och koka pastan 1 minut kortare tid än vad som anges på paketet
4. Späd kålsåsen med 2 msk av kokvattnet. Häll av pastavattnet och planda pastan med kålen i stekpannan
5. Strö över persilja och servera på varma tallrikar. Den som vill kan göra såsen separat och ringla den över pasta och kål.

Ur Viva la pasta (Ica bokförlag).Recept Bo HagströmFoto Tine Guth LinseVintips Mikael Mölstad

Visningar: 752
Inlagt 2012-09-11 06:41:34