Receptbeskrivning
Leilas brownie cupcakes
Ingredienser
för
200 g hasselnötter
175 g smör
1.5 dl strösocker
1.5 dl ljust muscovadosocker
1.4 dl kakao
0.5 dl ljus sirap
1 salt
3 st ägg
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk kvalitetschoklad, 70 %
3 dl vispgrädde
2 dl färska hallon
175 g smör
1.5 dl strösocker
1.5 dl ljust muscovadosocker
1.4 dl kakao
0.5 dl ljus sirap
1 salt
3 st ägg
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk kvalitetschoklad, 70 %
3 dl vispgrädde
2 dl färska hallon
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rosta hasselnötterna gyllene i mitten av ugnen 5–10 minuter. Gnugga bort det mesta av skalen på nötterna med hjälp av en ren kökshandduk.
3. Vispa smör och båda sockersorterna vitt och krämigt.
4. Rör ner kakao, sirap och salt.
5. Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl och nötter blandat med bakpulver i smeten.
6. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner i smeten.
7. Placera ut formar i en muffins-plåt och fyll dem 2/3 med smet.
8. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Servera med lättvispad grädde och färska hallon.
2. Rosta hasselnötterna gyllene i mitten av ugnen 5–10 minuter. Gnugga bort det mesta av skalen på nötterna med hjälp av en ren kökshandduk.
3. Vispa smör och båda sockersorterna vitt och krämigt.
4. Rör ner kakao, sirap och salt.
5. Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl och nötter blandat med bakpulver i smeten.
6. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner i smeten.
7. Placera ut formar i en muffins-plåt och fyll dem 2/3 med smet.
8. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Servera med lättvispad grädde och färska hallon.
Visningar: 288
Inlagt 2012-09-13 09:33:07

