Receptbeskrivning

Bolognese

Ingredienser för
2 lökar
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
400 g nötfärs
2 hönsbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 krossade tomater
2 dl vatten
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk socker
1.5 tsk salt
1 tsk peppar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och hacka sellerin. Fräs lök, vitlök och selleri i olja ca 3 minuter. Lägg i köttfärsen och stek under omrörning tills den är jämnt grynig.
Smula ner buljongtärningarna, tillsätt tomatpuré och fräs under omrörning ca 1 minut. Blanda i krossade tomater, vin eller vatten, lagerblad och timjan.
Koka upp under omrörning. Sjud såsen under lock ca 30 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar. Servera med pasta.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten, förutsatt att glutenfripasta används.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 625
Inlagt 2012-09-12 09:37:41