Receptbeskrivning

Raw citron cheesecake

Ingredienser för
4 dl paranötter
1 dl russin
0.25 dl vatten
4 dl cashewnötter torra
1.5 dl vatten
5 msk citronsaft ekologisk
3 st citron(er) ekologiska skalet (zestet alltså bara det gula)
2 st mango(s) stora mogna


  40 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
De feta paranötterna i botten passar bra till citronsmaken. Mangofrostingen bryter av med en fruktig, exotisk smak och Inkabären tillför ytterligare en dimension av syra.

1. Kakbotten: Använd lite cocosolja för att smörja en kakform med löstagbara kanter.
2. Mixa paranötterna till ett mjöl. Ställ åt sidan i en skål. Mixa sen russin till en pasta med vattnet.
3. Tillsätt nu alla ingredienser till matberedaren och mixa tills du fått en degklump. Tryck ner den i kakformen och använd en sked för att jämna till ytan ytterligare. Ställ i kylen medan du gör citronfyllningen.

4. Citronfyllning: Gör ett fint mjöl av cashewnötterna i en elektrisk kaffekvarn eller matberedare.
5. Tillsätt övriga ingredienser men vänta med cocosoljan. När du har fått en perfekt kräm, tillsätt cocosoljan och mixa i max 30 sek.
6. Häll citronfyllningen över kakbottnen och ställ in i kylen medan du gör mangoglasyren!

7. Mangoglasyr: Det är viktigt att använda sig av helt mogna mangos. Dofta på skalet och välj frukter som har en aromatisk doft. Ju mer de doftar, desto godare. Känn med fingret att de känns mjuka, men inte degiga. Mixa ingredienserna till en helt slät kräm. Häll den över citronfyllningen, det gör inget om den inte är helt stelnad.

8. Låt kakan vila över natten eller 4-5 timmar innan servering. Dekorera med färska Inkabär, (physalis.)

Recept: Karolina Norman
therawdessertkitchen.se
loveraw.blogspot.com

Visningar: 261
Inlagt 2012-09-15 18:22:10