Receptbeskrivning
Squashtagliatelle med fetaost nötter och pesto
Ingredienser
för
2 st squash
2 st morötter
1 fetaost 150 g
0.5 dl valnötter
0.5 dl tranbär
... för pesto ...
5 st dillstjälkar
50 g pecorinoost
1 basilika (kruka)
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
0.5 st citron, saften
salt och peppar
2 st morötter
1 fetaost 150 g
0.5 dl valnötter
0.5 dl tranbär
... för pesto ...
5 st dillstjälkar
50 g pecorinoost
1 basilika (kruka)
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
0.5 st citron, saften
salt och peppar
Beskrivning
1. Börja med peston. Mixa alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Droppa i oljan lite i taget och fortsätt mixa till en jämn röra. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ kallt.
2. Hyvla squash och morötter till tagliatelle med en potatisskalare. Fördela tagliatellen på tallrikar eller ett stort fat. Häll över peston och blanda om.
3. Smula fetaost över och toppa med valnötter och tranbär. Dekorera med physalis och citronskivor.
Recept: Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson
Förlag: Ica Bokförlag
2. Hyvla squash och morötter till tagliatelle med en potatisskalare. Fördela tagliatellen på tallrikar eller ett stort fat. Häll över peston och blanda om.
3. Smula fetaost över och toppa med valnötter och tranbär. Dekorera med physalis och citronskivor.
Recept: Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson
Förlag: Ica Bokförlag
Visningar: 264
Inlagt 2012-09-15 16:21:39

