Receptbeskrivning
Krispiga rawfoodkex med sourcreamost
Anders Eklind via Ica.se
Ingredienser
för
3 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl vatten
1 tsk kummin
1 tsk salt
1.5 dl cashewnötter
0.8 vatten
1.5 msk citronjuice
5 purjolök
3 tsk basilika
3 tsk dill
salt
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl vatten
1 tsk kummin
1 tsk salt
1.5 dl cashewnötter
0.8 vatten
1.5 msk citronjuice
5 purjolök
3 tsk basilika
3 tsk dill
salt
Beskrivning
Sätt ugnen på 40°C (använd gärna en digital termometer för att få rätt temperatur).
Rawfoodkex: Lägg linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor, vatten, kummin och salt i en bunke. Blanda ordentligt.Â
Bre ut ett tunt lager pÃ¥ ett bakplÃ¥tspapper pÃ¥ en plÃ¥t och ställ in i ugnen.Â
Torka kexen i 3-12 timmar (beroende pÃ¥ ugn). De är klara när de gÃ¥r att bryta som knäckebröd.Â
Förvara i en tättslutande låda. Servera med en sourcreamost.
Raw sourcreamost: Kör alla ingredienser i matberedaren. Smaksätt "färskosten" med vitlök, gräslök eller andra favoritörter och kryddor. Låt stå i kylen innan servering. Håller ca fem dagar i kyl.
Rawfoodkex: Lägg linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor, vatten, kummin och salt i en bunke. Blanda ordentligt.Â
Bre ut ett tunt lager pÃ¥ ett bakplÃ¥tspapper pÃ¥ en plÃ¥t och ställ in i ugnen.Â
Torka kexen i 3-12 timmar (beroende pÃ¥ ugn). De är klara när de gÃ¥r att bryta som knäckebröd.Â
Förvara i en tättslutande låda. Servera med en sourcreamost.
Raw sourcreamost: Kör alla ingredienser i matberedaren. Smaksätt "färskosten" med vitlök, gräslök eller andra favoritörter och kryddor. Låt stå i kylen innan servering. Håller ca fem dagar i kyl.
Visningar: 210
Inlagt 2012-09-15 16:21:08

