Receptbeskrivning

Krispiga rawfoodkex med sourcreamost

Ingredienser för
3 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl vatten
1 tsk kummin
1 tsk salt
1.5 dl cashewnötter
0.8 vatten
1.5 msk citronjuice
5 purjolök
3 tsk basilika
3 tsk dill
salt


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 40°C (använd gärna en digital termometer för att få rätt temperatur).
Rawfoodkex: Lägg linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor, vatten, kummin och salt i en bunke. Blanda ordentligt. 
Bre ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper på en plåt och ställ in i ugnen. 
Torka kexen i 3-12 timmar (beroende på ugn). De är klara när de går att bryta som knäckebröd. 

Förvara i en tättslutande låda. Servera med en sourcreamost.

Raw sourcreamost:  Kör alla ingredienser i matberedaren. Smaksätt "färskosten" med vitlök, gräslök eller andra favoritörter och kryddor. Låt stå i kylen innan servering. Håller ca fem dagar i kyl.

Visningar: 210
Inlagt 2012-09-15 16:21:08