Receptbeskrivning
Mandel- och citronkaka
M F via AlltomMat.se
Ingredienser
för
180 g vetemjöl
0.5 dl strösocker
100 g smör
1 st ägg
1 dl sötmandel
2 st bittermandlar
500 g kesella
1 st citron, skal och saft
3 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0.5 dl strösocker
100 g smör
1 st ägg
1 dl sötmandel
2 st bittermandlar
500 g kesella
1 st citron, skal och saft
3 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda mjöl, socker och smör i små bitar i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 15 minuter.
4. Mixa sötmandel och bittermandel i matberedaren. Tillsätt kesella, rivet citronskal, citronsaft, ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Mixa till en slät smet.
5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan kallna.
2. Blanda mjöl, socker och smör i små bitar i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 15 minuter.
4. Mixa sötmandel och bittermandel i matberedaren. Tillsätt kesella, rivet citronskal, citronsaft, ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Mixa till en slät smet.
5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan kallna.
Visningar: 440
Inlagt 2012-09-16 20:11:15

