Receptbeskrivning

Bakad färs med gräddsås och kokt potatis

Ingredienser för
900 g potatis
1 lök
2 morötter
1 msk timjan
1 msk smör eller margarin
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk majsstärkelse
1 gurka
3 msk gräslök


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka potatisen i saltat vatten.
Skala och hacka löken. Skala morötterna och riv dem fint. Stek hälften av löken mjuk tillsammans med timjan i matfettet. Tillsätt morötterna mot slutet och stek några minuter.
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, lök och morötter. Platta ut färsen i en ugnssäker stekpanna eller form. Skåra färsen i protionsbitar. Sätt in den i övre delen av ugnen ca 20 minuter.
Fräs resten av löken mjuk i matfettet. Blanda ner grädde, vatten och buljongtärning. Koka såsen ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaka av såsen med salt och peppar.
Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Strö över gräslök.
Servera färsen med sås, gurka och potatis.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd matfett och matlagningsgrädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: Uteslut ägget.

Visningar: 530
Inlagt 2012-09-13 06:05:35