Receptbeskrivning
Marinad till kött, kyckling eller grönsaker
Ingredienser
för
Beskrivning
Jag gillar mat med hetta i så jag brukar ha i lite samal oelek i marinaden också men det är ju en smaksak...
800 g kött tex. fläskfilé eller kyckling eller motsvarande mängd tärnad lök, morot, blomkål, broccoli osv..
Marinad:
2 msk riven färsk ingefära
1/2 dl olja
1 dl soja
3/4 dl farinsocker
2 pressade vitlöksklyftor
salt
Rör ihop marinaden och lägg kött eller grönsaker i marinaden i en trång skål. Låt stå och dra minst 1 tim. Bryn köttet i en stekpanna. Häll på marinaden och låt småputtra 15-20 min. Grönsakerna steks bara några min. Smaka av med lite salt. Servera nudlar eller ris till.
800 g kött tex. fläskfilé eller kyckling eller motsvarande mängd tärnad lök, morot, blomkål, broccoli osv..
Marinad:
2 msk riven färsk ingefära
1/2 dl olja
1 dl soja
3/4 dl farinsocker
2 pressade vitlöksklyftor
salt
Rör ihop marinaden och lägg kött eller grönsaker i marinaden i en trång skål. Låt stå och dra minst 1 tim. Bryn köttet i en stekpanna. Häll på marinaden och låt småputtra 15-20 min. Grönsakerna steks bara några min. Smaka av med lite salt. Servera nudlar eller ris till.
Visningar: 294
Inlagt 2012-09-13 09:30:45

