Receptbeskrivning
			
			
			
			Ugnsbakad lax med lime och tomat
						Ewa Holmberg via Ica.se					
				Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							900 g potatis 
4 lax
salt och peppar
2 dl lättcrème fraiche
1 lime
12 körsbärstomater
1 gurka
2 msk dill
1 msk olivolja
						
					4 lax
salt och peppar
2 dl lättcrème fraiche
1 lime
12 körsbärstomater
1 gurka
2 msk dill
1 msk olivolja
Beskrivning
					
						Sätt ugnen på 200°C.
Koka potatisen.
Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
Blanda crème fraiche med rivet skal av lime. Bred crèmen på laxen. Lägg på körsbärstomater. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar. Blanda gurkan med dill och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
Servera laxen med gurksallad och potatis.
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.Mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja).
										Koka potatisen.
Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
Blanda crème fraiche med rivet skal av lime. Bred crèmen på laxen. Lägg på körsbärstomater. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar. Blanda gurkan med dill och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
Servera laxen med gurksallad och potatis.
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.Mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja).
Visningar: 778
Inlagt 2012-09-14 19:40:26
				
					
			




  30 min