Receptbeskrivning
			
			
			
			Cheesecake, cappuccino
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							200 g digestivekex 
75 g smör
1 tsk kanel
3 st gelatinblad
1 dl starkt kallt kaffe
200 g philadelphiaost, går bra med light
2.5 dl kesella
3 st äggvitor
2 dl socker
kakao att sikta över
mörk choklad
						
					75 g smör
1 tsk kanel
3 st gelatinblad
1 dl starkt kallt kaffe
200 g philadelphiaost, går bra med light
2.5 dl kesella
3 st äggvitor
2 dl socker
kakao att sikta över
mörk choklad
Beskrivning
					
						1/Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestive-kexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
2/Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
3/Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
4/Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.
5/Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.
										2/Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
3/Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
4/Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.
5/Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.
Visningar: 840
Inlagt 2012-09-13 19:38:34
				
					
			





  0 min